Voćari Juga Srbije
info@vocarijuga.com
Regionalni voćarski klaster juga Srbije

Sajam je otvorio predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi a na otvaranju su govorili direktor Centra za razvoj, Biljana Stanković i menadžer programa lokalnog ekonomskog razvoja USAID-a, Howard Oakman.

Sajam zajednički organizuju opština Bujanovac i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u okviru projekta “Podrška proizvodnji organske hrane na jugu Srbije” koji finansira Austijska razvojna agencija – ADA.

Centar za razvoj u sva tri dana, organizuje seriju prezentacija i edukativnih predavanja na različite temama u kojima učestvuju  kako naši eminentni stručnjaci iz oblasti poljoprivrede, tako i predstavnici državnih institucija i poljoprivrednih škola iz našeg kraja.

Prva dva dana održava se serija predavanja iz oblasti konvencionalne i organske proivodnje. Predavanja drže stručnjaci Centra za ratzvoj, dipl.ing Ljubinka Santai, dip.ing. Bojan Petković kao i eminenti stručnjaci iz poljoprivrede dr Vladimir Filipović, gost-ekspert sa Instituta za proučavanje lekovitog bilja ˝Dr Josif Pančić˝ i Jožef Gašparovski, direktor Centra za organsku proiyvodnju iz Selenče.

Radovima kojima su izborili učešće na studijskom putovanju u Austriju na sajmu će prezentacije imati i učenici srednjih poljoprivrednih škola iz Leskovca, Vranja i Surdulice kao i njihovi profesori.


© 2018 Voćari Juga Srbije Sva prava zadržana
Web Dizajn Euproweb.com


Find us on LinkedIn