Voćari Juga Srbije
info@vocarijuga.com
Regionalni voćarski klaster juga Srbije

Poštovane Članice,

Još jednom želim da Vas obavestim da je Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza - SIEPA, objavila je 25.3.2013.g. javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava izvoznicima, izvoznicima početnicima i poslovnim udruženjima, u ukupnom iznosu od 110 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz republičkog budžeta, a maksimlani iznos podsticaja je tri miliona dinara po korisniku, izvoznicima početnicima dva miliona, a poslovnim udruženjima 20 miliona dinara.

Izvoznicima se sredstva daju za nastup na inostranim sajmovima, otvaranje predstavništava u inostranstvu, za organizovani nastup na inostranim tržištima, i internacionalizaciju proizvoda kroz jačanje konkuretnosti, jačanje marketinga i zaštitu intelektualne svojine.

Početnici u izvozu mogu da konkurišu za sredstva za nastup na inostranim sajmovima i organizovani nastup na inostranim tržištima.

Poslovna udruženja sredstva mogu da koriste za nastup na inostranim sajmovima, organizovani nastup na inostranim tržištima, otvaranje predstavništava u inostranstvu i jačanje marketinga.

Pravo na dodelu sredstava imaju oni koji se bave proizvodnjom pulugotovih i gotovih proizvoda, ili pružanjem usluga u oblasti energetike, građevinarstva, informativnih tehnologija, reciklaže, industrijskog i tekstilnog dizajna. Od kandidata se traži da su pozitivno poslovali u 2011. i 2012. godini i da imaju izmirene obaveze prema državi i zaposlenima.

Uslov za izvoznike je da su tokom te dve godine ostvarili najmanje 20% prihoda od prodaje u inostranstvu, ili da su ostvarili minimum prihoda od prodaje na inostranim tržištima u iznosu od 50.000 EUR u sektoru proizvodnje, ili 25.000 EUR u sektoru usluga.

Za poslovna udruženja, uslov je da su članice tokom 2011. i 2012. godine ostvarile ukupan promet od najmanje 5 mil EUR, da su imale najmanje 20% prihoda na međunarodnom tržištu i da zapošljavaju minimalno 100 radnika.

Za nastup na sajmovima pomoć se dodeljuje samo malim i srednjim preduzećima; na konkursu ne mogu učetvovati preduzeća koja su u teškoćama, stečaju i likvidaciji.

Rok za podnošenje prijava je 26. april 2013. godine, svu neophodnu dokumentaciju i više informacija naći ćete na SIEPA finansijskoj podršci za izvoznike.


© 2018 Voćari Juga Srbije Sva prava zadržana
Web Dizajn Euproweb.com


Find us on LinkedIn