Voćari Juga Srbije
info@vocarijuga.com
Regionalni voćarski klaster juga Srbije

POZIV NA KONFERENCIJU “TECH UP!”
Podsticaj prihvatanju energetski efikasnih tehnologija u južnoj Srbiji
01.06.2016.
Motel “Predejane”
Velika sala, sa početkom u 11.00h
Poštovani,
Regionalni voćarski klaster južne Srbije Vas poziva da učestvujete na jednodnevnoj medjunarodnoj konferenciji “TECH UP- Podsticaj prihvatanju energetski efikasnih tehnologija u južnoj Srbiji”, 01.06.2016. godine u Motelu Predejane, koja se organizuje u okviru završetka istoimenog projekta kofinansiranog od strane Programa Evropski PROGRES.

04. 05. 2016. - Podrška uvođenju energetski efikasnih tehnologija u preduzećima za preradu voća u južnoj Srbiji

Regionalni voćarski klaster južne Srbije sa sedištem u Leskovcu, koji pokriva područje Jablaničkog, Pčinjskog i Topličkog okruga, realizuje projekat „TECH UP - Podsticaj prihvatanju energetski efikasnih tehnologija u preduzećima za preradu voća u južnoj Srbiji“. Ovaj projekat su sa 27.440 evra finansijiski podržale Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES.

Novi Pazar, 23. jul 2015. – Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropskog PROGRES-a obezbedile su 169.692 evra za sprovođenje projekata za podršku klasterima. Ova pomoć omogućiće malim i srednjim preduzećima da uvedu  inovacije u svoje poslovanje i zajednički nastupe na tržištu Srbije i u inostranstvu.

Detalj sa sastankaU skladu sa preporukama konsultantskog tima koji je radio na proceni potencijalnih udruzenja/klastera, a u konsultaciji sa kolegama iz USAID-a doneta je odluka da PSD projekat u narednom periodu podrzi 5 najbolje ocenjenih udruzenja/klastera sa predlozene liste, među kojima je i „Regionalni Voćarski klaster južne Srbije“sa sedištem u Leskovcu, koji je dobio podršku kroz projekat „Podrška razvoju privatnog sektora“  (PSD) finansiranom od strane USAID-a, kao jedan od 5 najbolje ocenjenih klastera/udruženja sa teritorije 12 opština koje ovaj projekat pokriva.

 „Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga“(CRJP) je obavestio Klaster voćara da će biti predmet podrske PSD projekta, i „Regionalni Voćarski klaster južne Srbije“ je potvrdio svoju zainteresovanost  za dalju saradnju.

Sajam u BujanovcuOtvaranjem Sajma poljoprivrede i investicionih ulaganja opština Bujanovac obeležila je Dan Evrope i Dan grada. Na sajmu poljoprivrede, svoje proizvode izložilo oko 200, pre svega poljoprivrednih proizvođača, iz Srbije i regiona. Trodnevna manifestacija organizovana je u saradnji sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a u okviru projekta „Podrška proizvodnji organske hrane u južnoj Srbiji“ koji  finansira Austrian Developmnet Agency.


© 2018 Voćari Juga Srbije Sva prava zadržana
Web Dizajn Euproweb.com